Spre deosebire de hemoroizii interni, cercetatorii şi doctorii nu au motive concrete responsabile pentru formarea acestor hemoroizi externi.
La un moment dat, se credea că vinovatul din spatele măririi hemoroizilor externi este constipaţia. Cu toate acestea, studii mai recente au negat acest aspect.
Ceea ce se poate dovedi, este ca mărirea hemoroizilor externi este mult mai întâlnită la femeile însărcinate şi la persoanele care experimentează o presiune mărită asupra rectului.
Hemoroizii externi pot apărea şi dacă ridicaţi greutăţi sau daca staţi perioade mai lungi aşezaţi. Cu toate acestea, în majoritatea cazurilor, există un eveniment care precedă hemoroizii externi.
De exemplu, hemoroizii externi pot apărea înspre şfârşitul sarcinii. Din fericire, aceşti hemoroizi externi tind să dispară după naştere şi în consecinţă, nu necesită tratament.
Hemoroizii externi pot fi identificaţi foarte uşor ca fiind mici umflături dureroase de culoare roşu-închis, de mărimea unui bob de strugure, care apar sub pielea din jurul anusului.
Dintre simptomele comune pentru hemoroizii externi, amintim mâncărime, umflături şi durere datorită sensibilităţii pielii din această regiune.
Zona în care apar hemoroizii externi se poate umfla, irita şi leza mult mai grav ca rezultat al constipaţiei, scaunului tare şi încordării din timpul scaunului.
Hemoroizii externi vă expun riscului de tromboză!
Tromboza cunoscută şi drept cheag de sânge tinde să apară atunci când hemoroizii externi nu sunt trataţi perioade mai lungi de timp. În zona în care apar hemoroizii externi se pot dezvolta şi cheaguri de sânge roşu-închis sau albastru şi care sângerează.
Cheaguri de sânge mari pot produce durere atunci când mergeţi, când staţi sau când ieşiţi afară cu scaunul.
Doctorii nu se pot pronunţa de ce persoane sanatoase dezvoltă din senin cheaguri de sânge în hemoroizii externi.
Ceea ce este sigur, este că dacă sunt lăsate în voia sorţii, aceste cheaguri de sânge pot circula prin sistemul circulator al organismului, şi pot conduce la situaţii care pot pune viaţa în pericol.
Vasele de sânge conţin sânge arterial, ceea ce explică de ce hemoroizii externi prezintă o culoare de un roşu mai aprins, atunci când apare sângerarea. În unele ocazii aceste sângerări care apar la hemoroizii externi pot fi foarte severe.
Pentru a diagnostica hemoroizii externi, medicul va pune pacientului o serie de întrebări (cunoscut sub numele de anamneza), după care se va efectua un consult fizic. De asemenea, medicul mai poate solicita efectuarea de teste suplimentare.
În cazurile în care există o sângerare rectală sau sânge în scaun, o evaluare completă şi stabilirea unui diagnostic corect de către medic sunt foarte importante. Sângerarea poate fi de asemenea un simptom al altor boli de natură digestivă, inclusiv cancerul de colon sau cancerul rectal.
Leave A Response