Cui se adreseaza acest drHemoroizi.ro?

Articolul de fata doreste sa fie un suport informational pentru persoanele  care se confrunta cu neplacerile provocate de aparitia hemoroizilor, adica noua tuturor deoarece putini sunt cei care sa nu confrunte macar o data cu aceste probleme de-a lungul vietii.

Din fericire, de cele mai multe ori nu vorbim despre o boala hemoroidala ci mai degraba despre un episod izolat de aparitie a hemoroizilor determinata de anumite circumstante, dupa cum vom vedea, si care trece de la sine sau cu un minim de ajutor din partea noastra.

Insa pentru a sti unde este aceasta limita, trebuie sa cunoastem cateva lucruri elementare despre ce sunt hemoroizii, cum se manifesta si mai ales ce ii cauzeaza. Am inclus de asemenea informatii despre posibilele tratamente pe care le veti putea primi de la medic, precum si remedii alternative la care puteti recurge cu incredere si fara teama de efecte secundare. Asadar...

Ce sunt hemoroizii

Hemoroizii sunt dilatatii ale venelor, care apar in interiorul canalului anal, la o adancime de aproximativ 4-5 cm, cauzele fiind constipatia, pot fi mosteniti familial sau pot aparea din cauza statului prelungit pe scaun, mai ales la oamenii care au munca de birou. O data aparute aceste dilatatii este bine de stiut ca in timp ele isi vor mari dimensiunile deoarece sunt in continuu traumatizate de procesul de defecatie, in acest fel aparand sangerarea dupa defecatie, staza venoasa si tromboza.

Pentru o mai buna abordare terapeutica  s-a  realizat o clasificare a hemoroizilor in trei tipuri si anume:

  • hemoroizi interni – cei care au pornire in plexul intern
  • hemoroizi externi – cei care pornesc din plexul extern, si
  • hemoroizi micsti

Hemoroizii  interni apar din cauza unei alimentatii proaste ce conduce la  scaune tari, obezitate, chiar si ridicarea de greutati mari  poate fi o problema fiind posibila fisurarea vaselor de sange din zona rectala.

Hemoroizii externi sunt caracterizati de vene care apar sub piele la extreriorul anusului. De cele mai multe ori se formeaza si un cheag de sange intre dilatatiile venoase aparand inflamatii dureroase, sangerari si mancarime mai ales in timpul defecarii sau curatarii.

Hemoroizii micsti apar de obicei la persoanele mult mai in varsta prin manifestarea simptomelor specifice atat hemoroizilor interni cat si celor externi. Evident durerile sunt mult mai mari, sangerarile sunt mult mai dese, si deasemenea apare si pruritul.

Clasificarea hemoroizilor in stadii de manifestare ajuta la recunoasterea mai usoara a simptomatologiei si implicit la abordarea terapeutica cu aplicarea tratamentelor potrivite, fie tratamente normale, fie tratamente naturiste. In prima faza apar sangerarile anale, sau rectoragiile - cum mai sunt numite in terminologie medicala - dupa sau in timpul defecatiei fara iesirea hemoroizilor din canalul anal. Prezenta acestor iesiri a hemoroizilor din canalul anal reprezinta stadiul al doilea. Stadiul 3 este reprezentat de sangerari abundente cu prolaps hemoroidal care presupune reintroducerea hemoroizilor cu mana in canalul anal. Initial este nevoie de aceasta procedura numai la defecatie, insa ulterior va fi necesara chiar si la cele mai mici eforturi, ajungandu-se practic la stadiul 4 care este si cel mai dureros, sunt iritatii frecvente si extrem de dureroase alaturi de hemoragii intense care pericliteaza viata pacientului.

Stadii de dezvoltare ale hemoroizilor

Așa cum am stabilit, hemoroizii reprezinta dilatatii ale venelor hemoroidale care sunt localizate in regiunea anusului. Dilatarea acestor vene se poate produce din mai multe cauze care determina o presiune sanguina crescuta la nivelul acestora. Cert este ca venele hemoroidale nu se dilata brusc, ci progresiv si parcurg trei stadii pana ajung sa fie vizibili, adica sa iasa din canalul anal. In functie de stadiul bolii hemoroidale este ales pentru hemoroizi fie tratament naturist, fie tratament medicamentos si topic. Se recomanda intotdeauna hotararea tratamentului impreuna cu medicul specialist.

In primul stadiu, hemoroizii se manifesta doar prin sangerare in timpul eliminarii materiilor fecale. Daca sangele nu este observat, nu ramane pe hartia igienica sau pe lenjeria intima, persoana in cauza nici nu banuieste ca sufera de boala hemoroidala. In acest stadiu, boala nu provoaca dureri si niciun alt fel de disconfort.

Cel de al doilea stadiu este caracterizat de iesirea din anus a unei mici excrescente atunci cand asupra zonei pelvine se creaza presiune sanguina ridicata sau cand asupra intestinelor se creaza presiune. De obicei, acest lucru se intampla in timpul scaunelor, in caz de stranut, tuse puternica, ras in hohote. Cand presiunea inceteaza sa mai actioneze asupra intestinelor, excrescenta se va retrage inapoi in canalul anal.

In cadrul celui de al treilea stadiu al bolii hemoroidale, excrescenta iese din canalul anal atunci cand se exercita o presiune, fie si temporara, asupra intestinelor, insa nu se mai retrage singura in interior. In acest stadiu, apar simptomele cele mai suparatoare deoarece prezenta permanenta a micii excrescente provoaca senzatii de mancarime, durere, usturime si disconfort in general. In acest stadiu simptomele pot fi atat de insistente incat pune presiune psihica asupra pacientului si starea generala a acestuia se poate altera, devenind nervos in permanenta.

Pentru a evita sa se ajunga aici trebuie consultat medicul inca de la primele semne, pentru a trata boala din timp si pentru a preveni complicatiile. In functie de stadiul bolii si de recomandarile medicului, veti putea alege cel mai bun tratament. In a doua parte a prezentarii noastre vom vedea ce alternative de tratament exista pentru tratarea hemoroizilor, eficiente, cu rezultate vizibile de la primele aplicari si fara reactii adverse. Pentru ca sunt persoane care sunt adepte ale unui tratament clasic si altele care cred in puterea de vindecare a plantelor, vom prezenta cateva lucruri despre fiecare varianta.

Cauzele aparitiei hemoroizilor si factori de risc

Hemoroizii pot afecta persoane adulte de orice varsta, dar cel mai frecvent sunt intalniti in randul batranilor. Copiii nu sunt afectati de boala hemoroidala. De asemenea, sexul nu reprezinta un factor favorizant, hemoroizii putand afecta atat barbatii cat si femeile. Mai mult, majoritatea dintre noi se confrunta cu aceasta problema a hemoroizilor cel putin o data in viata, dar in mod normal este o problema temporara care poate trece de la sine. Expertii explica aparitia hemoroizilor prin statul in picioare un timp mai indelungat care creaza o presiune sanguina crescuta la nivelul venelor in zona pelvina. Daca simptomele se prelungesc sau se complica trebuie vizitat medicul specialist.

Cresterea in greutate este un factor favorizant si o cauza a instalarii bolii hemoroidale. In cazul femeilor, hemoroizii pot aparea in timpul sarcinii sau imediat dupa nastere din cauza presiunii crescute exercitate de copil asupra bazinului femeii, dar si de schimbarile hormonale care au loc in organismul femeii. O alta cauza a aparitiei hemoroizilor mai poate fi constipatia care apare, la randul ei, ca urmare a unui aport scazut de fibre alimentare. Daca activitatile zilnice presupun ridicarea de obiecte grele, si acesta poate fi un factor favorizant si o cauza a aparitiei hemoroizilor, ca urmare a crearii aceleiasi presiuni sanguine marite la nivelul venelor din zona pelvina. Contrar credintelor din popor, slujbele sedentare in care angajatul petrece foarte mult timp la birou, pe scaun nu sunt un factor favorizant si nu influenteaza in niciun fel aparitia hemoroizilor. De asemenea exista unele boli asociate prezentei hemoroizilor, cum ar fi ciroza, insuficienta cardica, tumori pelvine, traumatisme ale maduvei spinarii, hernii, prolaps genito-urinar, prostata.

Este foarte important sa cunoasteam cauzele care determina aparitia hemoroizilor pentru a le putea preveni, atunci cand acest lucru este posibil, sau pentru a aplica pentru hemoroizi tratament naturist in situatiile cand prevenirea nu este posibila ca in cazul sarcinii.

Cum isi manifesta hemoroizii prezenta: semne si simptome

Nu tuturor persoanelor care sufera de hemoroizi le este usor sa vorbeasca despre faptul ca au hemoroizi sau despre simptomele produse de acestia. Simptomele produse de hemoroizi sunt intr-adevar jenante, insa este important sa recunoastem afectiunea si sa ne prezentam la medic pentru a putea urma tratamentul adecvat. Din cauza aceleiasi jene, exista persoane care aleg tratamente naturiste, insa noi avertizam ca nici acestea nu trebuie administrate dupa ureche si dupa o consultare in prealabil cu specialistul sau macar cu medicul de familie.

Primul aspect legat de simptomele produse de hemoroizi este ca acestea pot aparea, disparea si reaparea. Principalele simptome specifice hemoroizilor sunt sangerarea anala in care sangele este vizibil la suprafata materiei fecale si nu in continutul acesteia si este de culoare rosu aprins, mancarimi si iritatii la nivelul anusului dar si la nivel interfesier, durere si senzatie de disconfort, senzatie de presiune sau greutate la nivelul anusului, una sau mai multe umflaturi. Mancarimile pot duce la iritarea pielii din jurul anusului. Pot aparea probleme de continenta fecala si alte tulburari de tranzit. De exemplu, poate aparea senzatia de scaun, insa materialele fecale nu sunt eliminate, sunt eliminate in schimb picaturi de sange. Indiferent de cat de accentuata este senzatia de mancarime, locul afectat nu trebuie scarpinat deoarece se vor produce rani si exista pericolul de infectare.

Simptomele provocate de boala hemoroidala nu trebuie ignorate, ci trebuie consultat medicul imediat ce aceasta isi face simtita prezenta prin simptomele de mai sus. Daca le ignorati, iar sangerarea este permanenta, se poate instala anemia, ceea ce complica situatia. Netratati, datorita disconfortului permanent creat, pot aparea stari de obsesie fata de aceasta afectiune, ducand la dezechilibre psihice. Sunt persoane care isi fac tot felul de scenarii, care de care mai morbide, ca urmare a sangerarii si cu toate acestea nu se prezinta la medic din cauza jenei. Aceasta este un exemplu de atitudine negativa, care nu trebuie luata de exemplu.

Daca simptomele nu sunt insa atat de accentuate, ele pot disparea printr-o igiena adecvata si o alimentatie potrivita. Mai tarziu vom afla si ce tip de alimentatie este benefica in cazul in care suferim de boala hemoroidala.

Complicatii ale hemoroizilor

In cazul neaplicarii la timp a tratamentelor pot aparea o serie de complicatii ale bolii hemoroidale. Cea mai des intalnita complicatie a acestei boli este tromboza hemoroidala acuta. Aceasta se manifesta prin aparitia unei umflaturi duro-elastice la nivelul perineului, poate ajunge de marimea unui bob de fasole, care este si dureroasa de altfel. De multe ori este confundata cu hemoroizii externi de catre pacienti. Inca un medic specialist poate separa aceste asemanari. Hemoroizii externi nu au o forma precisa si sunt moi la atingere spre deosebire de tromboza hemoroidala. Acestia se pot muta usor prin impingerea lor cu mana inapoi in canalul rectal, insa tromboza hemoroidala este fixa, forma rotunda, dura la atingere. Poate aparea din cauza unei constipatii cronice, prin incercarea de a elimina bolul fecal de altfel foarte dur datorita cantitatii mari de reziduuri din care este format, si mult mai mare ca si dimensiune. Aceasta fortare a scaunului scoate la exterior nu doar hemoroizii ci si cheaguri de sange care, spre deosebire de hemoroizi, nu mai pot fi introduse in canalul rectal. Astfel se formeaza tromboza hemoroidala.

O alta complicatie frecventa a hemoroizilor o reprezinta sangerarea datorata ranirii lor in timpul defecatiei. Sangerarea anala sau rectoragia cum se mai numeste in termini medicali poate aparea si ca consecinta a altor boli cum ar fi cancerul de colon sau a unor boli inflamatorii. O rectoragie apare ca urmare a unei leziuni suferite de colon sau rect. Uneori acesta poate fi localizata si in partea superioara a tubului digestiv ca in cazul ulcerului duodenal.

Aceste cateva complicatii trebuie sa dea de gandit persoanelor care sufera de hemoroizi si sa nu intarzie un consult la medic. Suferinta va fi diminuata si sunt sanse mai mare de vindecare mai rapida.

Prevenirea aparitiei hemoroizilor

Majoritatea oamenilor sufera la un moment dat in viata de boala hemoroidala sau hemoroizi. Umflarea tesutului din zona rectala si anala poate provoca simptome neplacute. Desi exista predispozitie in familie pentru aparitia hemoroizilor, aceasta nu este o boala care sa nu poata fi prevenita. Dimpotriva, este bine sa se respecte cateva indicatii care ajuta la prevenirea inflamarii venelor hemoroidale si aparitiei hemoroizilor.

Regula numarul unu face referire la alimente si bauturi. Dintre lichidele pe care le consumati, alegeti intotdeauna apa, de preferinta. Un consum adecvat de apa, cantitativ si calitativ, ajuta la o eliminare mai usoara a materiilor fecale. Alimentatia cu un aport suficient de fibre va ajuta sa evitati constiparea care este una din cauzele principale ale aparitiei hemoroizilor. Cele mai la indemana surse de fibre sunt legumele si fructele proaspete. Evitati pe cat posibil alimentele intens procesate, acestea nu aduc un mare aport nutritiv, ci incarca corpul cu toxine. De asemenea evitati alimentele care provoaca indigestie si balonare.

Regula numarul doi se refera la o viata activa. Mergeti pe jos cat mai mult timp, evitati activitatile sedentare si faceti sport sau miscare ori de cate ori puteti. Daca aveti o slujba care implica ore multe petrecute pe scaun, ridicati-va ori de cate ori aveti ocazia si miscati-vă cat de putin. Astfel veti reduce din presiunea exercitata asupra regiunii pelviene.

Regula numarul trei se refera la utilizarea toaletei. Atunci cand eliminati materiile fecale, incercati sa nu va grabiti si sa nu impingeti excesiv. Un scaun normal dureaza intre 2 si 10 minute. De asemenea, dupa eliminarea materiilor fecale, spalati bine zona anala.

Acestea sunt cateva reguli, deloc greu de urmat, care va asigura o presiune normala la nivelul regiunii pelviene. Astfel veti evita imflamarea venelor hemoroidale. Iar atunci cand aparitia hemoroizilor nu poate fi evitata, ca de exemplu in urma unei sarcini, travaliu sau nasteri, vindecarea va fi mai rapida.

Hemoroizii si viata sexuala

Principalul simptom al  hemoroizilor este sangerarea anala in care sangele se regaseste la suprafata materiei fecale si nu in continutul acesteia. Aceasta deoarece sangele provine din zona anala si rectala si nu din intestine. Daca nu se iau masuri pentru vindecarea hemoroizilor, boala se poate agrava si poate provoca dinsconfort general si chiar disconfort in timpul contactului sexual.

Daca ati fost diagnosticat cu hemoroizi, sexul anal nu mai este o optiune de luat in calcul. Boala nu se transmite insa durerea este foarte puternica. De asemenea exista riscul ruperii venelor dilatate care reprezinta de fapt hemoroizii si intensificarea sangerarii si a durerii. Un alt inconvenient este riscul aparitiei infectiilor.  Din acelasi motiv nu incercati sa folositi lubrifiante sau alte creme pentru usurarea contactului sexual.

Desi majoritatea persoanelor care sufera de hemoroizi recurg la o serie de creme si geluri cu aplicare locala, a caror eficacitate poate nici nu a fost dovedita, pentru hemoroizi tratament naturist pe baza de plante este cel mai indicat. Fitoterapia s-a dovedit cea mai eficace metoda in nenumarate randuri si pentru nenumarate boli. Herbalistii orientali ascund si ei terapii naturiste miraculoase, cum ar fi pe cele pe baza de curmale japoneze, ciuperci negre, curmale rosii, aloe vera, coji de castan, alge marine si altele. In traditia chineza exista chiar o serie de exercitii fizice, denumite Qigong, special gandite pentru tratarea hemoroizilor.

Exista o stransa legatura intre sistemul digestiv si aparitia hemoroizilor, asa ca dincolo de tratament, trebuie urmat si un regim alimentar.Vom vedea imediat ce presupune un regim alimentar pentru vindecarea hemoroizilor.

Tratamente conventionale si mai putin conventionale pentru hemoroizi

Hemoroizii se trateaza in functie de tipul lor sau de stadiul de dezvoltare. Pentru primele doua stadii de hemoroizi tratament naturist este cel mai eficient, mai ales ca nu produce reactii adverse. Daca nu luati masuri pentru vindecarea acestora, precum o igiena adecvata si evitarea constipatiei prin regim alimentar, hemoroizii se pot dezvolta iesind foarte mult in afara anusului, producand sangerari si dureri intense. Hemoroizii de gradul trei pot trece si ei de la sine sau cu tratamente naturiste. Daca nu se intampla asa in cel mult o saptamana, meicul va lua in considerare metodele conventionale de tratare.

Bandajarea cu un inel de cauciuc are la baza principiul indepartarii hemoroizilor prin caderea acestora dupa strangulare si neinundare cu sange. Dezavantajele constau in riscul de a ramane cicatrice si de a se produce sangerare excesiva.  Recurenta a aparut in procent de 18%, iar vindecarea permanenta in 80% dintre cazuri.

Injectiile cu fenol in ulei de migdale lasa cicatrici in zona. Conform studiilor vindecarea permanenta s-a inregistrat numai 25%  dintre cazuri.

Crioterapia apeleaza la inghetarea hemoroizilor externi. Aceasta metoda permite reinnoirea tesutului, insa are dezavantajul scaunelor diareice de dupa interventie.

Hemoroizii interni pot fi distrusi si cu ajutorul laserului (disctructie cu laser), luminii infrarosii (fotocoagulare cu infrarosu) sau curentului electric (electrocoagulare).

Hemoroizii care sangereaza se pot trata prin injectarea unei substante care ajuta la refacerea ţesutului fibros la nivel local, procedură numită scleroterapie injectabilă.

Daca toate aceste proceduri terapeutice nu dau rezultate, se poate interveni si chirurgical pentru extirparea hemoroizilor. Dar interventiile chirurgicale folosite pentru indepartarea hemoroizilor mari au dezavantajul durerii provocate timp de o saptamana dupa operatie. O interventie chirurgicala revolutionara foloseste ultrasunetele pentru a identifica vasele de sange care hranesc hemoroidul. Acestea sunt cusute, iar sangerarea provocata de hemoroid se va opri treptat in decursul a cateva saptamani. Tot treptat dispare si durerea. Acest tip de interventie chirurgicala pare sa fie tot mai preferat atat de medici cat si de pacienti deoarece nu implica taiere si implicit durerea este mai putin severa.

In prezent sunt testate tehnici noi, mai putin dureroase, cum ar fi ligaturarea arteriala a hemoroizilor  efectuata sub ghidaj Doppler prin care arterele hemoroidale sunt identificate si ligaturate, reducand astfel aportul sanguin hemoroidal. O alta metoda este capsarea circumferentiala a hemoroizilor, o metoda aflata si ea in curs de testare si evaluare.

Asadar exista nenumarate metode de tratare a hemoroizilor. Pentru fiecare pacient in parte medicul este cel care se poate pronunta asupra tipului de tratament.

Medicii care trateaza de obicei hemoroizii, dupa ce ati trecut sau nu pe la medicul de familie, sunt specialistii in medicina interna, dar si gastroenterologii si ginecologii. Din fericire exista si clinici specializate, de obicei cele care isi includ in denumire proctologia, care detin cele mai noi metode si cele mai revolutionare tehnologii.

Tratamente naturiste

Fata de tratamentele conventionale de mai sus, nu toate remediile naturiste sunt atestate stiintific. De asemenea, cu exceptia propriei experiente, nu garanteaza nimeni rezultate imediate. De aceea se recomanda sa consultati medicul inainte de a lua o hotarare pentru a alege cea mai buna varianta pentru tipul de hemoroizi care va provoaca neplaceri.

In continuare noi dorim sa oferim cateva remedii naturiste la care boala hemoroidala a raspuns, dar si practici pe care le puteti adopta pentru ameliorarea simptomelor.

Confort local oferit de caldura. Va veti simti mai confortabil local daca faceti o baie cu apa calda. Se recomanda sa adoptati o pozitie cu genunchii indoiti pentru a permite o expunere cat mai mare a zonei anale la apa calda. Acest lucru ar putea ameliora durerea, facilitand circulatia sangelui in zona respectiva si ajutand la reducerea venelor dilatate.

Daca hemoroizii sunt iesiti la exterior, puteti sa folositi un pliculet cald, umed, de ceai. Aceeasi caldura calmeaza, iar acidul tanic din ceai ajuta la reducerea durerii si inflamatiei, favorizand si coagularea care stopeaza hemoragia.

Inghetati durerea. Neasteptat, dar si opusul caldurii calmeaza durerile printr-un fel de anesteziere locala, dar nu de durata bineinteles. Asadar, umpleti o punga de plastic rezistenta cu gheata, infasurati-o intr-o bucata de material textil vechi si asezati-va pe ea. Frigul contracta vasele umflate, oferind o calmare puternica. Insa atentie sa nu ramaneti mai mult de 20 de minute cu sezutul pe gheata.

Hamamelis, nu scarpinati! Daca aveti tendinta de a va scarpina, pe langa faptul ca nu este deloc igienic, veti face mai mult rau, agravand rana. Alegeti sa inmuiati un tampon de vata in hamamelis nedistilat si aplicati pe hemoroizi. Acesta este bogat in taninuri, care produc contractia vaselor de sange.

Putina vaselina, care este inclusa in multe dintre tratamentele hemoroidale eliberate fara prescriptie, poate ajuta la calmarea zonei. Glicerina este varianta mai prietenoasa a vaselinei, precum si crema de galbenele .

Alte remedii prietenoase cu pielea, agresive cu hemoroizii. Vitamina E lichida si uleiul din germeni de grau au ambele reputatia de a fi eficiente. Aplicati-le pe un tampon de vata si aplicati-le de cateva ori pe zi.

Daca o puteti gasi intr-un magazin de produse naturiste, incercati o alifie care contine tataneasa si galbenele, ce calmeaza si favorizeaza vindecarea. Oricat de ciudat ati putea gasi aceasta recomandare, o cataplasma cu cartof ras are efect astringent si calmant.

Trifoiul dulce, camforul, ghimpele, plopul sunt plante care se pot aplica local dupa ce ati obtinut infuzii.

Leneviti putin. De câteva ori pe zi gasiti  cateva minute doar pentru dumneavoastra si o canapea confortabila, intindeti-va si ridicati picioare la orizontala ajutandu-va de un suport. Veti avea dublu beneficiu: relaxare si ameliorarea simptomelor date de hemoroizi mai ales daca prin natura locului de munca stati destul de mult timp in picioare sau pe sezut. In aceasta postura calmanta, micsoraţi greutatea de pe zona anala suprastresata. In acelasi timp, imbunatatiti circulatia sanguina.

Cerealele nu se dezmint. Este bine sa includeti mai multe fibre in dieta. Cercetarile au aratat ca o dieta bogata in fibre poate reduce semnificativ simptomele hemoroizilor, inclusiv durerea si hemoragia. Alimentele bogate in fibre includ painea din cereale integrale, fructele si legumele proaspete, orezul brun si fructele oleaginoase.

De retinut ca atunci cand includeti mai multe fibre in regimul alimentar, trebuie sa va mentineti bine hidratati pentru a evita constipatia. Asigurati-va ca beti suficiente lichide – veti stii aceasta daca urina este de culoare galben-pal.

Regim alimentar

Si astfel ajungem la o componenta esentiala  indiferent de tratamentul pe care il aplicati  pentru a elimina hemoroizii, si anume alimentatia. Este foarte important ce se digera in stomac pentru a nu pune o presiune asupra venelor din anus care la un efort mai mare la defecare se intind, se umfla si se bombeaza.

Astfel este bine sa stiti ca legumele, printre care varza de Bruxelles, usturoiul, cartofii dulci si rosiile sunt alimentele care au cel mai mare impact asupra corpului in cazul constipatiei si hemorozilor. Va puteti bucura de asemenea de anghinare, morcovi, vinete, gulii, ceapa, patrunjel si sfecla.

Printre fructele recomandate se numara smochinele, grapefruitul, strugurii, lamaile, mango, ananasul, piersicile, caisele, afinele, guava, nectarinele. Gatiti cu condimente cum ar fi anason, busuioc, piper negru, nucsoara, scortisoara, chimen, ghimbir, sofran si curcuma. Nucile si semintele cum ar fi migdalele crude, nucile de pin, macul si semintele de floarea soarelui ofera organismului uleiurile necesare, insa trebuie sa evitati sa le consumati in exces.

Proteinele ajute si ele la reglarea digestiei, de aceea este indicat sa consumati carne de pui si peste de apa sarata, in detrimentul altor tipuri de carnuri. Cand gatiti mancarurile care va plac, alegeti  uleiul de apita, uleiul de nuca de cocos si uleiul de masline. Daca va plac lactatele, optati pentru orez si lapte de soia in locul celui de vaca.

Condimentele blande sunt busuiocul, turmericul, menta, coriandrul, feniculul, cimbrul.

Intre alimentele interzise enumeram alimentele puternic condimentate și iritante ale tractului digestiv, cum sunt piperul, boiaua iute, muștarul iute, ceapa, usturoiul in exces sau necombinat cu pansamente gastrice asa cum este iaurtul. De asemenea este bine sa reduceti consumul de cafea, dulciuri sintetice si vin. Excludem mancarurile de tip fast-food, cele procesate, conservate si alimentele foarte grase si, bineinteles, prajelile.

Completează formularul alăturat și rezervă ghidul „Curățarea Hemoroizilor interni și externi”, plus CD-ul cu cărțile Bonus oferit azi

Toate acestea la prețul de doar 57,99 lei (CD Curățarea Hemoroizilor + CD Bonusuri) sau 69,99 lei (carte tipărită Curățarea Hemoroizilor + CD Curățarea Hemoroizilor + CD Bonusuri) – Ofertă disponibilă astăzi:

*La oricare dintre cele doua variante de pret se mai adaugă 15 lei taxe de curierat rapid.

Formular de comandă securizat

stradă, număr, bloc, scară, apartament
Curierul vă sună pe acest număr pentru livrarea coletului
*Se adaugă 18 lei taxa curierat rapid. Preturile includ TVA

Garanţie ghid 365 de Zile!

Timp de 365 de zile de la achiziţionarea ghidului Curățarea Hemoroizilor Interni și Externi, vă oferim garanţia calităţii informaţiilor din ghid, astfel dacă considerați că ghidul nu este pe măsura aşteptărilor dvs sau doreați să primiți altceva, sau pentru orice alt motiv vă doriți banii înapoi, contactați-ne telefonic sau pe email şi în 1-2 zile lucrătoare veți primi integral banii prin mandat poştal sau transfer bancar.

Avem deja peste 6000 de clienţi mulţumiţi şi încrederea că vă putem ajuta şi pe dvs!

Compatibilitate 100% cu orice dispozitiv!

Formatul electronic al ghidul este compatibil cu laptop, tabletă, telefon sau calculator. Cursul se poate deschide pe orice dispozitiv indiferent de tip sau sistem de operare, ca tu să citești oriunde te-ai afla.

Completează formularul de mai sus și rezervă-ți un exemplar!

Ghid anti-hemoroizi conceput pentru:

Remedii naturiste recomandate de doctorii proctologi*

Calmează durerea, mâncărimile, secrețiile și jena fără operație*

Soluții eficiente de tratament pentru orice tip de hemoroizi.*

Tratamente de tratare și prevenire a hemoroizilor.*

Remedii convenționale și neconvenționale, care funcționează!*

*Disclaimer: Rezultatele diferă de la o persoană la alta în funcție de factori precum răspunsul organismului, gradul afecțiunii, modul în care este înțeles și aplicat tratamentul, regimul alimentar și mentalul. Înainte de a lua orice decizie consultați un medic specialist! Informațiile din ghid sau de pe acest site nu înlocuiesc în nici un fel sfaturile unui medic specialist!

Numele meu este Ana Bădoiu, am 37 de ani, sunt mamă a doi copii şi în urmă cu 12 ani când am fost însărcinată cu primul copil am avut hemoroizi. Medicul ginecolog m-a asigurat că se vor retrage.*

Doi ani mai târziu la a doua sarcina au reapărut, doar că după ce l-am născut pe Cosmin, nu s-au mai retras.

Următorii 5 ani m-am luptat să scap de hemoroizi dar fără rezultat. Am urmat peste 20 de tratamente anti-hemoroizi, iar alifii și unguente nu le-am ținut socoteala câte am încercat.  Am făcut și operație chirurgicală, dar la aproximativ un an hemoroizii au revenit.

După acești 5 ani plini de dureri, mâncărimi, sângerări ocazionale și jenă am renunțat la orice fel de tratament și mi-am dat demisia de la banca unde lucram, ne mai suportând statul în șezut la calculator.

M-am reangajat 4 luni mai târziu pe un post de manager tot în sistemul bancar și din fericire doamna Laura M. cu care am dat interviul de angajare și căreia i-am împărtășit problema mea legată de hemoroizi și statul la birou perioade mai lungi, mi-a recomandat un medic proctolog din București, la care în trecut a mai trimis și alți angajați din firma.

Tratamentul recomandat de domnul doctor proctolog Mihalache a fost unul atipic, dar cu rezultatele așteptate. Mi-a recomandat să răsfoiesc cartea Curățarea Hemoroizilor Interni și Externi, să înțeleg ce sunt hemoroizii, ce încurajează formarea lor, de ce este importantă alimentația și stilul de viață, și cum să-i cureți simplu și neinvaziv prin mici schimbări aduse vieții tale cotidiene. Chiar și medicul meu de familie a recunoscut că rezultatul este favorabil* și că nu se mai justifică un alt tratament, recomandând cartea “Curățarea Hemoroizilor Interni și Externi” și altor pacienți.

Au trecut mai bine de 1 an și 6 luni de la finalizarea tratamentului, și hemoroizii nu au mai revenit.* Mulțumesc celor ce au contribuit la scrierea și tipărirea cărții “Curățarea Hemoroizilor Interni și Externi” și domnului Dr. Proctolog Mihalache fiindcă mi-a dezvăluit ajutorul de care aveam mare nevoie!

* Disclaimer: Conținutul acestui site are un caracter informativ și nu se substituie diagnosticărilor și/sau recomandărilor medicale de specialitate. Rezultatele pot fi diferite în funcție de mai mulți factori cum ar fi răspunsul organismului, gradul afecțiunii, modul în care este înțeles și aplicat tratamentul, regimul alimentar și mentalul.

Maria Covaci Maria Covaci, Învățătoare, Covasna – 45 ani

Sunt Maria Covaci, sunt din Covasna, am 45 de ani şi în 2013, am fost diagnosticată cu hemoroizi de gradul 3.

În urma tratamentului cu ceaiuri recomandat în ghidul “Curățarea Hemoroizilor Interni și Externi în 7 Pași” pe care l-am urmat intensiv timp de o lună de zile, hemoroizii mi s-au retras complet, simptomele dispărând încă din prima săptămână de tratament. Am folosit ceaiurile respective doar pentru ameliorarea durerii și a mâncărimii, dar în următoarele săptămâni doctorul proctolog care m-a consultat mi-a mărturisit că aceștia s-au retras complet.

Vă mulțumesc pentru tratamentele cu ceaiuri din plante, pe care le recomand cu încredere.*

*Disclaimer: Rezultatele diferă de la o persoană la alta în funcție de factori precum răspunsul organismului, gradul afecțiunii, modul în care este înțeles și aplicat tratamentul, regimul alimentar și mentalul.

Matei Nicolae Matei Nicolae, Șofer tir, Pucioasa – 45 ani

Acum doi ani aveam stări neobișnuite de durere, fiind plecat ca șofer pe TIR am fost la o clinică de stat în Danemarca unde am fost diagnosticat cu hemoroizi în stare avansată.

Revenit în țară am făcut analize detaliate și am încercat diferite tratamente pentru hemoroizi.

Tratamentul recomandat de medic a fost operația chirurgicală (probabil cea mai potrivită opțiune pentru medicul care m-a consultat, nu pentru mine), în plus prezenta numeroase efecte adverse cu care nu am vrut să mă confrunt.

Cautând o alternativa mai puțin periculoasă, am găsit website-ul dvs și implicit ghidul “Curățarea Hemoroizilor Interni și Externi”, din care am început să aplic tratamentele specific hemoroizilor de gradul 4. După o 2 săptămâni de tratament, am făcut scurtă pauză de o săptămână, după am continuat alte 4 săptămâni, până în iunie 2015, când hemoroizii nu mă mai deranjau absolut deloc!

În septembrie 2015, la o nouă vizită la medic, hemoroizii au fost nedetectabili, la acest moment hemoroizii fiind considerați curățați.

Deși neîncrezător în tratamentele din ghidul “Curățarea Hemoroizilor Interni și Externi, acum afirm cu bucurie că aceste tratamente anti-hemoroizi, chiar funcționează!*

*Disclaimer: Rezultatele diferă de la o persoană la alta în funcție de factori precum răspunsul organismului, gradul afecțiunii, modul în care este înțeles și aplicat tratamentul, regimul alimentar și mentalul.

*Disclaimer: Rezultatele diferă de la o persoană la alta în funcție de factori precum răspunsul organismului, gradul afecțiunii, modul în care este înțeles și aplicat tratamentul, regimul alimentar și mentalul. Înainte de a lua orice decizie consultați un medic specialist! Informațiile din ghid sau de pe acest site nu înlocuiesc în nici un fel sfaturile unui medic specialist!